groen kleurenpsychologie gevoel

Kleurenpsychologie groen

Waar staat de kleur groen voor in de kleurenpsychologie?

Groen is een kleur die ontstaat door een menging van blauw en geel. Het is een kleur die staat voor ontwikkeling en groen, voor leven, balans en harmonie. Groen is ook een kleur die veel in de natuur voorkomt en juist deze associatie met de kleur maakt dat het een rustgevende kleur is. Het is een kleur met vele positieve associaties. Vanuit Biophillic Design wordt de kleur groen/ aanwezigheid van natuur ook in verband gebracht met snellere genezing. Negatievere associaties zijn die van verveling, jaloezie, Bederf en verval.

Groen toepassen in het interieur

Groen is natuurlijk middels planten heel goed toe te voegen aan het interieur. Maar groen kan ook goed als basiskleur in gedempte vorm zoals bij de kleuren Whispering Woods no. 62 en Zen Garden no. 680 van Lab Paint. Als accent of voor kinderkamer is er ook Green Cactus no. 12.

Hulp nodig bij het toepassen van groen in jouw interieur?

Wil jij graag de kleur groen toepassen in jouw interieur, kinderkamer of kantoor maar weet je niet zo goed hoe je dit het beste kan doen en combineren? Kijk dan eens of een kleuradvies iets voor je is of plan een gratis kennismaking om te kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Reactie plaatsen