5x koffietafelboeken over interieur
23 januari 2023 

5x koffietafelboeken over interieur

Koffietafelboeken, ik ben er helemaal weg van. Ontzettend leuk om inspiratie en kennis op te doen, gewoon de mooie afbeeldingen te bekijken én ook nog eens leuk als decoratie in je eigen huis. In deze blog laat ik je vijf koffietafelboeken zien die prachtig zijn als je van een meer gematigd/ natuurlijk interieur houdt.

Japandi Living: 

De Japandi trend is een blijvertje en dus is dit recent uitgegeven koffietafelboek helemaal van nu. De Japandi woonstijl combineert het beste van de Scandinavische woonstijl met Japanse traditie en Wabi Sabi. 

Lees voor meer informatie ook vooral dit artikel.  

Beide stijlen hebben een “less is more”- uitgangspunt, beide op hun eigen manier. Ook staan ze beide voor vakmanschap, subtiliteit en goede kwaliteit. Waar deze stijl vorig jaar nog een trend was, wordt deze nu steeds meer gevestigd. Niet zo gek dus dat er nu een mooi koffietafelboek van is. 

Laila Rietbergen schreef het boek Japandi Living dat eind 2022 werd uitgegeven door Lannoo. Een boek met meer dan tweehonderd afbeeldingen van inspirerende Japandi-interieurs die je uitdagen om als lezer ook je eigen huis om te toveren tot elegante, comfortabele en opgeruimde plekken. Plekken waar harmonie heerst en waar je echt kan ontsnappen uit de ratrace van het dagelijks leven.

In dit boek vind je niet alleen informatie maar ook praktische tips en tricks om zelf aan de slag te gaan met jouw Japandi huis. 

Met meer dan tweehonderd inspirerende afbeeldingen van de mooiste Japandi-interieurs en -ontwerpen inspireert dit boek zijn lezers om hun eigen huis om te toveren tot elegante, comfortabele en opgeruimde plekken - om harmonie te creëren met hun omgeving, weg van de hectische buitenwereld.

Je kan het boek hier aanschaffen: Japandi Living – Laila Rietbergen – Bol.com

 koffietafel boek Japandi Living - Japandi Interieurstijl

Monochrome Home

Wanneer jij helemaal gek bent van ton-sur-ton interieurs of juist van een interieur in zwart, wit en grijstinten dan kun je met het boek Monochrome Home van Hilary Robertson je hart ophalen. Monochrome staat voor eenkleurig. Dus alles in dezelfde kleur.

De combinatie wit met zwart kan eigenlijk altijd en is dan ook al heel lang populair en chic. In het boek laat Hilary Robertson laat zien hoe deze contrasterende tinten, alleen of samen gebruikt, thuis dramatische effecten kunnen creëren, van klassiek tot eclectisch. Waar in het boek vooral ingegaan wordt op zwart en wit kunnen de principes natuurlijk ook op andere kleuren worden toegepast.

Hilary Robertson viert de stijlvolle eenvoud van het monochrome huis - elegante interieurs in zwart, wit en elke grijstint daartussenin. In het eerste hoofdstuk, The Monochrome Palette, analyseert zij vijf verschillende monochrome schema's, die moodboards bieden voor verschillende effecten: In Black and White, Grey Matters, Shades of Pale, Dark Looks en In the Mix. Vervolgens geeft Let there be Light voorbeelden van interieurs met een wittere, helderdere benadering, terwijl The Dark Room huizen bezoekt die donkere monochrome paletten hebben gebruikt. Ook kun je in dit boek binnenkijken in 13 huizen van New York tot Parijs.

Je kan het boek hier aanschaffen: Monochrome Home – Hilary Robertson – Bol.com

Nordic Moods

In Nordic Moods wordt ingegaan op de Scandinavische interieurstijl en kleuren en materialen die daarbinnen vallen. Katrine Martensen-Larsen een Deense Interieurontwerpster neemt je aan de hand van negen inspirerende en verschillende scandinavische huizen mee door de scandinavische interieurstijl en deelt haar beste tips zoals de kunst van terughoudendheid. Dit boek is niet alleen maar om plaatsjes te kijken, als staat het boek hier wel vol mee. Geholpen door moodboards - een praktische visuele associatietool - leer je prioriteiten te stellen en Scandinavische stijl en interieurdesign te ontdekken. Katrine laat je ook zien hoe je een persoonlijk en harmonieus huis creëert. Zodat jij dit ook kan toepassen op jouw eigen huis.

Je kan het boek hier aanschaffen: Nordic Moods – Katrine Martensen-Larsen – Bol.com

 Portretfoto met Nordic Moods koffietafelboek

Kinfolk Home

Dit boek staat vol met verhalen van mensen die naast wonen ook meer diepgang zoeken in hun manier van leven en meer bewustwording willen creëren. Waar de belangstelling voor het interieurontwerp steeds meer toeneemt zoekt Kinfolk met dit boek naar de manier waarom de aandacht binnen het interieurontwerp aan het verschuiven is aan de hand van vertragen en een meer opzettelijk mooi huis. Het idee van Kinfolk is een leven waarin je je op het wezenlijke kunt concentreren. Een leven met zo min mogelijk storende afleidingen in een harmonieuze en ontspannende omgeving.

Door middel van weelderige foto's en verhelderende interviews neemt de auteur ons mee naar 40 huizen over de hele wereld, van Amerika tot Europa, van Azië tot Afrika en eindigt in Australië. De huizen variëren van een oude hut in het bos tot strakke moderne appartementen, van alleenstaanden die in kleine ruimtes wonen tot uitgestrekte huizen met meerdere generaties op het platteland. Ze zullen zich allemaal onmiskenbaar Kinfolk voelen.

Je kan het boek hier aanschaffen: Kinfolk Home – Nathan Williams – Bol.com

 

Inspired by Nature

Een boek wat helaas nog niet op mijn boekenplank staat. In het nieuwe boek Inspired by Nature van Hans Blomquist wordt het verband tussen onze thuisomgeving en ons emotionele welzijn geidentificeerd. Hans Blomquist, een geviert art director en stylist beschrijft de essentiële onderdelen van een geliefd huis. De natuur staat centraal in zijn decoratiefilosofie en contact met de natuurlijke wereld wordt in verband gebracht met minder stress en een beter humeur(biophillic design). Stillevens en displays van gekoesterde stukken zijn de sleutel tot zijn look, en Hans legt uit hoe je beelden kunt stylen die zowel visuele interesse als een verbinding met ons verleden zullen toevoegen. Het gebruik van contrasterende maar toch harmonieuze texturen om de zintuigen te prikkelen, terwijl zijn favoriete, het aardse kleurenpalet een gevoel van rust en kalmte creëert. In het tweede deel van het boek, Homes, neemt Hans ons mee op een rondleiding door echte huizen die een gevoel van comfort, tevredenheid en schoonheid uitstralen en die jouw als lezer zal inspireren om een huis te creëren dat ook een toevluchtsoord biedt voor de rest van de wereld. als de perfecte plek om familie en vrienden te verwelkomen.

Je kan het boek hier aanschaffen: Inspired by Nature – Hans Blomquist – Bol.com

koffietafelboeken - Scandinavisch wonen

Reactie plaatsen