associaties paars violet psychologie

Kleurenspychologie Violet

Waar staat de kleur paars/ violet voor?

Paars, een menging van blauw en rood die ook wel violet genoemd wordt. Het is een kleur van luxe en weerspiegelt stijl, rijkdom, spiritualiteit. Paars is een kleur die heel lang gebruikt is om een elitaire status aan te duiden. Het is een kleur die ook opbeurt en comfort bied en daarnaast creativiteit uitstraalt. Echter kan door de elitaire associatie de kleur ook als decadent ervaren worden of een gevoel van minderwaardigheid opwekken. 

Paars toevoegen aan je interieur?

Het echte zuivere paars/ violet kan heftig zijn in een interieur en toch net de verkeerde associaties oproepen. Helemaal als je het combineert in sterke kleurcontrasten zoals het complementaire kleurcontrast.

In verzwakte vorm kan het dan wel weer goed werken in bijvoorbeeld de slaapkamer. Een voorbeeld van zo'n kleur is Purple Palace no. 301 van Lab Paint. Deze tint is namelijk net iets vergrijsd. Een ander veel meer verzwakt en daarmee zachter en subtieler voorbeeld is Pastel Paradise no. 210. Deze kleur straalt meer rust uit.

Hulp nodig bij het toevoegen van paars aan jouw interieur?

Wil jij graag de kleur paars/ violet toepassen in jouw interieur, kinderkamer of kantoor maar weet je niet zo goed hoe je dit het beste kan doen en combineren? Kijk dan eens of een kleuradvies iets voor je is of plan een gratis kennismaking om te kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Reactie plaatsen