indigo paarsblauw gevoel kleurenpsychologie

Kleurenpsychologie Indigo

Waar staat de kleur indigo voor in de kleurenpsychologie?

Indigo of blauwpaars is van nature een natuurlijk pigment dat afkomstig is uit planten en dat onder andere wordt gebruikt voor het verven van denim jeans.

Het is een kleur tussen blauw en paars in en de kleur staat voor toewijding, wijsheid, gerechtigheid en een hogere kennis. Omdat de kleur verbonden is aan intuïtie en hetgeen niet gezien wordt, wordt de kleur ook gezien als spiritueel. De kleur paars zit op het randje van de scheidingslijn tussen de koele en warme kleuren. Blauwpaars bevat meer blauw waardoor de kleur ook koeler wordt en in die zin ook meer de koele eigenschappen heeft. Toch is het over het algemeen wel een kleur die als warm en gezellig gezien kan worden.

Indigo/ blauwviolet toepassen in het interieur?

Indigo/ blauwviolet kan zowel een koele als toch meer warme ondertoon hebben. Voorbeelden hiervan zijn Powder Blush no. 132, Een poederige, net koele vergrijsde kleurtint van lab Paint die zowel met koele als warme tinten goed combineerd. Memorable Moment no. 51 is dan weer een hele diepe donere indigo kleur.

Hulp nodig bij het toepassen van deze kleurgroep in jouw interieur?

Wil jij graag de kleur blauwviolet/ indigo toepassen in jouw interieur, kinderkamer of kantoor maar weet je niet zo goed hoe je dit het beste kan doen en combineren? Kijk dan eens of een kleuradvies iets voor je is of plan een gratis kennismaking om te kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Reactie plaatsen