roodviolet wijnrood kleurenpsychologie

Kleurenpsychologie roodviolet wijnrood

Waar staat de kleur roodviolet voor?

Roodviolet is een diepe rood paarse kleur en kan gezien worden tussen de balans tussen het sterke, gedurfde en jeugdige van rood met het creatieve, de inbeelding en wijsheid van paars. Het is in die zin ook wel een licht mysterieuze kleur. 

Rood-violet werd vaak gebruikt als representatie van wijn en wordt daarmee ook geassocieerd met de Griekse god Dionysus en vieringen zoals feesten, nachtclubs en theaters. In de Griekse Mythologie was Dionysys ook de god van zowel het theater als de wijn.

Voorbeelden van Rood violet kleuren voor in het interieur

Rood violet kan in verschillende gradaties worden toegepast in het interieur. 

Voorbeelden van Roodviolet kleuren zijn Lipstick Lover no. 908, Merlot Mania no. 123 zijn echte wijnrode kleuren van Lab Paint. Kleuren als Famous Rouge no. 361 en Pink Champagne no. 98 van Lab Paint zijn ook kleuren die wegkomen bij het roodviolet maar die al veel meer verzwakt zijn.

Rood violet toepassen in je interieur

Wil jij graag de kleur roodviolet/ wijnrood toepassen in jouw interieur, kinderkamer of kantoor maar weet je niet zo goed hoe je dit het beste kan doen en combineren? Kijk dan eens of een kleuradvies iets voor je is of plan een gratis kennismaking om te kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Reactie plaatsen