Kleurenpsychologie oranjerood redorange kleurinspiratie

Kleurenpsychologie Oranjerood

Oranjerood is de tertiaire kleur van oranje en rood. Er zit meer rood in dan oranje, is fel en spannend en wordt geassocieerd met lichamelijke energie. Het is speels, energiek en innemend. Daarnaast staat de kleur symbool voor gezondheid en vitaliteit.

Oranjerood toepassen in je interieur

Oranjerood is een aanwezige kleur dus pas op met muren waar ligt op het zuiden op komt. De kleur is echter niet zo aanwezig als oranje en geel waardoor de kleur passender is in gewaagdere kleurenschema's en de kleur ook in meer type ruimten goed tot zijn recht kan komen. Echter zou ik oranjerood niet als primaire kleur toepassen, meer als secundaire kleur in een combinatie met neutralere kleuren. In ruimten met licht uit het oosten neutraliseert de warme ondertoon van roodoranje het licht waardoor het gedurende de hele dag een aangenamer effect geeft. Combineer de kleuren met roze tinten voor een vrouwelijk geheel.


Wil jij graag de kleur geel toepassen in jouw interieur, kinderkamer of kantoor maar weet je niet zo goed hoe je dit het beste kan doen en combineren? Kijk dan eens of een kleuradvies iets voor je is of plan een gratis kennismaking om te kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Reactie plaatsen