Wat is de meerwaarde van een interieurontwerper?
19 januari 2023 

Wat is de meerwaarde van een interieurontwerper?

Het is natuurlijk spreken voor eigen parochie, maar een interieurontwerper kan een enorme meerwaarde zijn voor als jij gaat verbouwen, verhuizen, nieuw gaat bouwen of jouw huis opnieuw wil inrichten. Als dat niet zo zou zijn dan bestond het beroep niet, en toch kan ik me voorstellen dat jij voor jezelf nog niet helder hebt wat een interieurontwerper voor jou kan doen. 

Eerst het verschil weten tussen een interieurontwerper en een interieurarchitect, lees dan ook deze blog.

 

Een plek om je thuis te voelen en tot rust te komen.

De meeste mensen zijn tegenwoordig druk. Druk met werken, een sociaal leven, kinderen, sportclubs en ga zo maar door. Het is dan ook belangrijk, en het helemaal waard, om te investeren in een plek waar jij echt even kan ontsnappen aan die ratrace en helemaal tot rust kan komen. Zonder je te ergeren aan rondslingerende spullen en een bank die niet matcht met de gordijnen. Hier kan een interieurontwerper bij uitstek bij helpen zodat jouw huis ook echt een plek wordt waar jij graag wil zijn.


De juiste basis

Of je nou helemaal geen idee hebt welke kant je op wil met je interieur of wel een idee hebt maar niet weet waar je moet beginnen, een interieurontwerper kan je op weg helpen. Een interieurontwerper gaat met je in gesprek over jou woonwensen en levensstijl en vertaald dit vervolgens naar visuele beelden met bijvoorbeeld een moodboard of een 3D-interieurontwerp. Hierbij houden ze altijd rekening met jouw wensen. Met het ontwerp heb je een fijne en uitnodigende basis en weet jij wat je moet doen, waar je moet beginnen én heb je een visualisatie van hoe het resultaat gaat worden.


Verrassende en vernieuwende ideeën

Een interieurontwerper is elke dag met interieur bezig en is dan ook op de hoogte van wat er speelt op de markt en wat er beschikbaar is voor welke prijs. Een interieurontwerper kan dan ook met verrassende ideeën komen waar jij misschien zelf niet op gekomen was. Met deze ideeën haal jij jouw interieur weer een niveau omhoog. Daarnaast kunnen ze je ook helpen met het budget omdat ze beter op de hoogte zijn van wat de dingen kosten tegenwoordig. Zo weten we ook hoe we het maximale uit het budget kunnen halen. Ook tekenen ze bijvoorbeeld maatwerk in wat de meeste meubelzaken niet doen.

 

Geen stress

Bij een verbouwing of verhuizing komt veel tijd kijken. Helemaal als je álle opties gezien wil hebben voordat je een keuze maakt. Al deze keuzes kunnen zorgen voor veel stress. Helemaal als je hier naast je baan nog tijd in moet investeren. Voor een interieurontwerper horen deze keuzes bij zijn/ haar baan. Een interieurontwerper maakt uit alle keuzes een kleine selectie van kleuren, materialen en producten die ervoor zorgen dat jou interieur het beste uit komt. Deze keuzes worden ook verwerkt in visuele beelden en eventueel een 3D-interieurontwerp. De keuzes worden hiermee ineens heel overzichtelijk en een stuk makkelijk te maken, zonder dat jij er veel tijd in hoeft te stoppen. Bye Bye Stress!


Bespaar tijd

Tijd is geld zeggen ze altijd, maar tijd kost ook energie. Helemaal als je van woonwinkel naar woonwinkel gaat om alle verschillende opties te bekijken. Weekenden vol tijd die je ook aan familie, vrienden en hobby’s kunt besteden als je dit uitbesteed aan een interieurontwerper. Een interieurontwerper weet namelijk wat er op de markt is, welke opties er zijn en welke het beste bij elkaar passen. Een interieurontwerper maakt een ontwerp en combineert hierin de verschillende producten en geeft een advies over welke producten aan te schaffen. Hiermee kun je gericht naar de winkel óf zelfs online bestellen, hoef je helemaal de deur niet meer uit.


Bespaar geld

Geld besparen? Hoe dan, ik betaal toch voor een interieurontwerper? Dat klopt, maar een interieurontwerper kan ook voor vele euro’s aan miskopen voorkomen. Niets vervelender dan een bank die toch niet blijkt te passen in de ruimte en niet meer retour kan, eetkamerstoelen die toch niet lekker zitten of een kleuren die toch niet zo goed blijken te matchen als je had gehoopt, terwijl de schilder net weg is. Deze miskopen zijn niet alleen duurder dan een interieuradvies maar kosten ook nog eens veel tijd en stress. Voorkom dat! Een interieurontwerper combineert in het plan al de kleuren en meubels en kijkt bij het maken van de indeling al naar verhoudingen, hierbij houdt hij rekening met het budget. Daarnaast kun je alle toekomstige aankopen weer naast het plan leggen waardoor de kans op miskopen vele malen kleiner is!


 Eenheid

Wanneer je interieur een eenheid is straalt het rust uit, wat ook weer een positief effect heeft op jou. Er zullen dan namelijk geen irritante uitschieters meer zijn, wat ervoor zorgt dat jij ook daadwerkelijk tot rust komt in je woning en ontspant. Maar hoe zorg je er nou voor dat de meubels, kleuren en accessoires op elkaar zijn afgestemd. Ook als je al wat meubels hebt die je eventueel mee wil nemen kan een interieurontwerper hiervoor zorgen. Zij denken namelijk in het totaalplaatje en kunnen, makkelijk zonder emotie en met hun vakkennis, keuzes maken om bepaalde elementen wel of niet toe te passen. Meubels en accessoires kunnen namelijk individueel heel erg leuk zijn maar toch niet bij elkaar passen. Een interieurontwerper maakt een ruimte spreekwoordelijk leeg en kijkt vervolgens welke mix van meubels, kleuren en materialen het juiste geheel geeft. 


Kortingen

Korting, steeds meer interieurwinkels werken hier mee. Interieurontwerpers krijgen korting die zij kunnen doorberekenen naar hun klanten of waarmee zij zelf nog wat extra kunnen verdienen. Weer andere zaken werken met kortingscodes waarmee de klant zelf bepaalde items kan aanschaffen, waar dan later een zogenoemde commissie over betaald wordt. Op die manier heb je niet alleen een mooi plan, maar kun je bepaalde items uit dat plan ook nog met korting aanschaffen.


Weten wat ik als interieurontwerper voor jouw kan doen? Kijk dan eens bij mijn diensten of plan een gratis kennismakingsgesprek.

Reactie plaatsen