7x Chique geurkaarsen voor jouw interieur
26 januari 2023 

7x Chique geurkaarsen voor jouw interieur

Nu het buiten koud en grijs blijft is het des te fijner om het binnen extra gezellig te maken. Geurkaarsen zijn daarvoor ideaal! Met dit weer zet ik dan ook geregeld een fijn muziekje op én steek ik kaarsen aan.  In dit artikel dan ook zeven hele mooie en chique kaarsen, want ook als de kaars uit is, wil je wel dat het er mooi bij staat, maar voor we daar aan beginnen heb ik wel nog een aantal tips hoe je optimaal kan genieten van je kaarsen!

1. Brandt de kaarsen tenminste zo lang dat de bovenkant helemaal gesmolten is, dit zorgt ervoor dat er geen kuilen ontstaan en de kaars helemaal mooi op brandt.

2. Kies één geur per ruimte, dit zorgt er niet alleen voor dat het niet gaat ruiken naar een parfumwinkel maar kan ook bepaalde seintjes geven aan je hersenen. Gebruik bijvoorbeeld Lavendel in de slaapkamer om het seintje te geven dat je gaat slapen én een frisse geur met sinaasappel of citroen op je thuiswerkplek. Beneden in de huiskamer kan je dan weer een warme geur kiezen. 

3. Kaarsen kunnen een verrijking zijn voor je interieur, mits ze goed gematcht zijn met de stijl en kleuren.


L’Objet

Wil je echt wat anders dan anders, maar wel een hele luxe uitstraling? Ga dan voor kaarsen van L’Objet. Zeker niet goedkoop, maar wel kunstwerken op zich. Van kaarshouders in de vorm van een vogelkooitje, tot een honingpot van een deksel met een gouden krokodil tot een heuze Unicorn met écht 24 karaats goud. De prijzen variëren dan ook van €105/ €125, voor de “simpele” kaarshouders in de welbekende standaard vorm naar €175 voor de luxere speciale uitvoeringen naar zelfs €600,- voor de Unicorn die L’Objet is samenwerking met de gebroeders Haas ontwikkelde. Voor dat geld heb je dan dus wel echt een designerstuk waarvan de kaars tot 115 uur brand, al weet ik niet zeker of ik de kaars voor dat geld ook echt zou aansteken.

Geurkaarsen-lobjet-luxe-kaarsen-voor-in-huis

Verschillende kaarsen - L'Objet (Er is toestemming verleend voor het gebruik van de foto.)

 

Trudon

Werkelijk alles aan dit merk, dat vroeger de Royal Wax Manufacturer heette, straalt klassieke & koninklijke luxe uit. Het bedrijf uit Frankrijk verkoop haar geurkaarsen in vier verschillende grootten: La Petit Bougie, La Classique, L’Intermède en La Grande Bougie die tot maar liefst 300 uur kan brand.

De glazen kaarshouders waar de kaarsen in komen hebben een rijke diepe kleur of zijn zwart. Op alle kaarsen zit een groot goud embleem. Er zijn geuren die zijn opgedragen aan vorsten wereldwijd zoals de geur Balmorel, met een verwijzing naar Balmorel Castle, de favoriete residentie van Queen Elisabeth II, maar ook geuren die zijn opgedragen aan personen die van invloed zijn geweest op de geschiedenis of een historische betekenis hebben. Zo is er een en ABD EL KADER met een verwijzing naar de politicus en militairleider die wordt gezien als de grondlegger van de Algerijnse staat. Niet alle geuren hebben zo’n specifieke verwijzing maar luxe klinken ze allemaal.

La Classique geurkaars - Trudon


Mad et Len

Met een minimalistisch doch chique design past deze kaars in bijna elk interieur. De kaarsen brandden zo’n 65 uur en zijn gemaakt met zwarte of witte wax. Alle kaarsen hebben zwart metalen houder met een beetje een imperfecte deksel waardoor de kaars een Wabi Sabi gevoel krijgt. De kaarsen zijn echt een cadeautje aan jezelf. Het merk heeft zo’n 17 verschillende en originele geuren van Asphalte Rose, een zwarte kaars me de geur van macademia en rozenblaadjes tot Spirituelle een witte kaars met de geur van frisse koude mint. Uiteraard zijn er ook kaarsen met warme geuren zoals de Black Afghan, een witte kaars met de geur van bevroren dennen, gekristalliseerde Amber en oud gebrand hout. Met onderstaande kaars Petits Papiers waan je je in de Parijse wijk Belleville. 

Geurkaarsen Mad et Len

Geurkaars Petits Papiers  - Mad et Len (Er is toestemming verleend voor het gebruik van de foto.)


Diptyque Paris

Kaarsen vanaf 190 gram was in een transparant glazen potje of, wanner je een grotere kaars koopt in een gekleurde of zwarte glazen pot. De 190 gram kaarsen branden tot 60 uur. 

De geur Amber kan ook in een oker gele pot komen, waar de Berries collectie in een compleet zwarte pot kan komen. Wood Fire kan grijs of groen, Fig Tree in dieper groen en 34 Boulevard Saint Germain in een mat witte pot. Nieuw is de Tuberose lijn die kan komen in een petrol turqiose potje of in het burgundy rood. Alle geuren hebben ook een matching homediffuser voor wanneer je liever geen kaars hebt.

Grote geurkaarsen - Diptyque

 

Marie Stella Maris

Minimalistisch qua design, maar wel heel stijlvol. Een kaarshouder van wit of zwart glas met daarin een geurkaars van 220, 650 of 900 gram was. De geuren zijn net als de luchtjes van Chanel genummerd. In vergelijking met de kaarsen van Diptique, Mad et Lin en Trudon zijn ze ook een stuk goedkoper.
De geurkaarsen van Marie Stella Maris zijn ook duurzaam, de kaarsen worden gemaakt van raapzaad- en kokosolie en zijn ze 100% vegan.

De geurkaars No.12 Objets d’Amsterdam heeft een sprankelende geur van groene thee, citrus en salie. Heel geschikt dus voor je thuiswerkplek.  No.14 Courage des Bois geeft dan weer een warmere geur met tonen van sandelwood, saffraan en oud hout, waardoor deze heel geschikt is in de huiskamer.

Vanwege de vormgeving passen ze ook heel mooi in de verschillende interieurstijlen, van Modern tot Scandinavisch en van Landelijk tot zoals hieronder Japandi.

Marie Stella Maris No.12 Objets d'Amsterdam

Geurkaars Objet's d'Amsterdam XXL - Marie Stella Maris  (Er is toestemming verleend voor het gebruik van de foto.)


Atelier Rebul 

De kleur Beige ontbrak nog in dit lijstje, maar niet getreurd. Atelier Rebul heeft hier een uitermate geschikte variant voor met hun Fresh Cut Fig & Coconut Geurkaars. De labels op de strak vormgegeven kaarshouders hebben een elegant en nostalgisch design, ze doen wat historisch aan. Deze kaarsen passen dan ook heel erg goed in tal van interieurs, van modern tot landelijk en van klassiek tot scandinavisch. De verschillende geuren hebben ook allemaal een verschillende kleur houder. Zo is de Istanbul, een kruidige geur die je doet denken aan de Turkse stad, gegoten in een zwarte houder en is de kaars met geur Wild Berries gegoten in een bruine houder. De geur Vanille zit in een glanzende gouden houder. Deze kaarsen zijn ook via Bol.com te bestellen.

Luxe geurkaars | atelier-rebul-coconut-fig-geurkaars

Fresh Cut Fig & Coconut Geurkaars - Atelier Rebul


MyFlame

MyFlame een merk met heel veel kaarsen, waar een groot gedeelte ook niet persé mijn smaak is maar wel met de verrassing van hun World Wonders collectie geurkaarsen.

Ze zijn niet alleen een stuk goedkoper dan de merken hierboven, ze zijn ook duurzamer. Deze kaarsen zijn namelijk gemaakt van sojawas met RTRS certificaat (Roundtable for Responsible Soy). Sojawas brandt zo’n 45% langer dan dezelfde hoeveelheid in parraffinewas en stoor geen roet af. Ook geeft Sojawas een betere geurverspreiding. 150 gram sojawas brand zo’n 35 uur.

De collectie bestaat uit 7 geuren, allemaal met een verwijzing naar, je raad het al, een wereldwonder. Van de Serengethi tot de Machu Picchu en Grand Canyon. Mijn persoonlijke favoriet (op basis van uiterlijk en beschrijving) zijn: De Grand Canyon een diepe bruin zwarte pot met een kaars met de geur van Muskus, Rozen, Tonka Bean en Ceder. Maar ook Champagne, een geurkaars vernoemd naar de Champagne streek in Frankrijk. Een champagnekleurige pot met daarin een kaars met de geur van Jasmijn, Mimosas, Amber en kruidnagel.

My Flame - premium collectie World Wonders

 

Reactie plaatsen