blauwgroen turkoois kleurenpsychologie gevoel

Kleurenpsychologie groenblauw/ turkoois

Waar staat de kleur blauwgroen of turkoois voor in de kleurenpsychologie?

Deze kleur komt net als de andere tertiaire kleuren veel voor in de waterwereld van vissen zoals het juffertje (Damselfish) en meren. De kleur combineert dan ook het beste met andere kleuren die in de natuur veel voorkomen. De kleur combineert aspecten van zowel groen als blauw en staat voor helderheid (van denken) en vriendelijkheid. Net als blauw symboliseert de kleur openheid en ernst. 

Tegelijkertijd staat het voor emotioneel evenwicht en iemand die in evenwicht is en van het leven geniet. De kleur mengt de harmonie van blauw, de groei van groen of de energie van geel. Turkoois is een bijzonder kleur die ideeën kan inspireren en de concentratie kan versterken. Het straalt positieve energie uit zonder opdringerig te worden. Hij blijft zacht en houdt tegelijkertijd de controle.

Blauwgroen/ Turkoois toepassen in het interieur

Deze toch veelal koele kleur leent zich voor een fris en/ of botanisch interieur. Voorbeelden van kleuren zijn Stunning View No. 32 van Lab Paint en het diepere Monaco Moon no 181. Stunning View is een blauwtint met een beetje groen, wat het een zachte, toch iets warme en laagdrempelige kleur maakt. Monaco Moon is sterkere kleur met meer zwart waardoor deze dieper is. Deze kleur is heel geschikt als accent in bijvoorbeeld een lichtblauw kleurenpallet.

Hulp nodig bij het toepassen van blauwgroen/ turkoois in jouw interieur?

Wil jij graag de blauwgroen/ turkoois toepassen in jouw interieur, kinderkamer of kantoor maar weet je niet zo goed hoe je dit het beste kan doen en combineren? Kijk dan eens of een kleuradvies iets voor je is of plan een gratis kennismaking om te kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Reactie plaatsen