Limegreen geelgroen kleurenpsychologie

Kleurenpsychologie geelgroen

Waar staat de kleur geelgroen voor in de kleurenpsychologie?

50% groen en 50% geel dat is de kleur tertiaire kleur geelgroen. Het is een opwindende en levendige kleur die gevoelens van vreugde en opgewektheid oproept. Het is ook een veelzijdige kleur die in frisse en vrolijke kleurenpaletten gebruikt kan worden maar ook als accentkleur in een wat meer ingetogen kleurenpallet. Pas wel op met de hoeveelheid. Grote vlakken kunnen namelijk onrustig worden om naar te kijken.

Hoe kan ik geelgroen toepassen in het interieur?

Een sterke kleur als Limoengroen is niet aan te raden om in grote vlakken toe te passen in het interieur. Een kleur als Poetic Pondicherry no. 58 is dan veel beter. Echt een groen tint maar met een warme ondertoon omdat deze al meer naar het geel neigt. Andere voorbeelden zijn de kleuren Zanzibar no 852, deze gaat zelfs een beetje richting het beige en Moss. no 41.

Hulp nodig bij het toepassen van geelgroen in jouw interieur?

Wil jij graag de kleur geelgroen toepassen in jouw interieur, kinderkamer of kantoor maar weet je niet zo goed hoe je dit het beste kan doen en combineren? Kijk dan eens of een kleuradvies iets voor je is of plan een gratis kennismaking om te kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Reactie plaatsen