Omgaan met interieurtrends

Interieurtrends komen en gaan. Elk jaar wordt weer een nieuwe trendvoorspelling gemaakt voor het jaar erna. Interieurtrends zijn dan ook te vluchtig om je hele interieurontwerp op te baseren. De kans dat je er over een jaar klaar mee bent, is bij trends namelijk groot.
Het ene moment zijn neutrale tinten de trend en een paar maanden later pastel of space-tinten. Dan weer drukke motieven en dan weer strakke lijnen.

Ga dan ook niet alleen maar af op voorbeeldinterieurs van woonbladen, Tv-programma’s en winkels. Deze zijn namelijk over het algemeen voor een groot deel gebaseerd op de trends. Kopieer dan ook niet klakkeloos wat je ziet maar kijk ook naar wat jij nu en over 5 jaar nog steeds echt mooi vind. Zo voorkom je dat jouw interieur volgend jaar al niet meer up-to-date is.

Kies dan ook voor een rustige of makkelijk aan te passen basis en varieer met de accessoires. Deze kun je per seizoen op per jaar wisselen om zo elke keer weer een up-to-date interieur te hebben. Omdat accessoires ook minder duur zijn in de aanschaf dan meubels is dit ook een stuk voordeliger dan volgens de trends een bank te hebben gekocht die je na 2 jaar niet meer passend vind.

Reactie plaatsen