Botanisch Interieur

Groene vingers en weg van planten en robuuste materialen? Dan kun jij je hard ophalen met de botanische interieurstijl.

Binnen deze stijl kan je los gaan met potten, planten en alle denkbare tinten groen maar wel zolang je de basis een beetje rustig houd, anders wordt het heel snel te druk.

Goede basiskleuren zijn wittinten met een warme ondertoon, licht groen, beige of heel licht grijs. Mag het wat pittiger dan kan je ook kleuren als Petrol of een meer sprekende groen als basis gebruiken. Qua stijl kan de basis van de botanische interieurstijl een beetje een Scandinavisch of Japandi tintje hebben, maar kan ook juist een retro/ vintage interieur kan een goede basis zijn. Wel worden in een botanisch interieur veelal alleen natuurlijke materialen gebruikt zoals blank hout, sisal, wol, webbing en bamboe. Voor een stoerdere look kan beton ook goed worden toegepast. 

Veel items die passen in deze woonstijl hebben een duurzaam karakter. Een voorbeeld hiervan is massief mango hout. Met materialen als messing en koper kan je de botanische interieurstijl een moderner randje meegeven.

Naast planten zijn bijvoorbeeld ook houten ladders, macraméhangers en accessoires van kurk, beton of glas heel goed toe te passen in de botanische interieurstijl.


Reactie plaatsen