Bohemian interieur

BOHO, Bohemian of Ibiza stijl alle drie komt het ongeveer op hetzelfde neer. Een mix van printjes, stofjes, kleedjes, natuurlijke materialen, kleur en planten. Bohemian is afgeleid van het Franse woord Bohémien dat een bijnaam werd voor de zigeuner. Een Bohemian interieur- of levensstijl kent dan ook overeenkomsten met die van de zigeuners of vrije reizigers van vroeger. Om het geen kakofonie van kleuren en print te maken is het wel verstandig hier te kiezen voor een neutrale basis en een accentkleur die de boventoon voert.

Basiskleuren als terracotta, honing beige gecombineerd met natuurlijke materialen als rotan en katoen doen het erg goed. Ibiza Boho is wat lichter met minder uitgesproken kleurrijke accessoires en natuurlijkere print en lichtere kleuren. Qua meubels kan je denken aan rieten stoelen, kasten met webbing in de deuren en souvenirs van bijzondere reizen. Eigenlijk draait het in deze stijl veel om de aankleding.

Natuurlijke materialen zijn een must. Vooral rotan, riet en hout staan centraal in zowel meubels als accessoires: van een rotan bankje of spiegel tot een rieten bijzettafel of mand. Textiel is overal in een Bohemian interieur terug te vinden. Van een tapijt op de grond en een wandkleed aan de muur tot een schapenvachtje over de stoel en kussens op de bank. Combineer deze accessoires met droogbloemen in een mooie vaas en een aantal mooie tropische planten.

Het Bohemian interieur hoeft lang niet altijd rommelig en gebruikt eruit te zien. Ook strakkere meubels van bijvoorbeeld glad eiken, zwart eiken kasten en moderne verlichting van messing en glas past goed in deze stijl.

Reactie plaatsen