Hal/ entree

01 november 2022

Een hal/ entree is voor de meeste gebouwen en huizen de ruimte die vanuit buiten het eerst betreden worden. Een hal is ook wel de ruimte waarlangs andere kamers kunnen worden bereikt. De hal hoeft dus niet altijd achter de voordeur te zitten en is dus ook niet altijd een entree.

In deze ruimte krijgt iedereen die er binnenkomt een eerste indruk van het huis en het interieur. De hal is dus ook een doorgangsruimte naar andere kamers zoals het toilet. De hal is dan ook een ruimte waar bewoners regelmatig doorheen lopen.

Toch wordt er vaak niet zoveel aandacht besteed aan de hal. Het is vaak een ongeorganiseerde verzameling van jassen, paraplu’s, hondenriemen, schoenen, tassen, accessoires en andere spullen die even nergens anders kunnen staan. De voorzieningen zoals kasten en kapstoppen zijn lang niet altijd toereikend voor het gebruik of de hoeveelheid aan spullen. 

Ga je een indeling en ontwerp maken voor de hal dan is het verstandig om onderstaande functies mee te nemen.

  1. Ontvangstruimte. 
  2. Kapstok, welke toereikend is voor de hoeveelheid jassen.
  3. Haar weer goed doen en make-up bijwerken 
  4. Opbergen van seizoens-accessoires als mutsen en sjaals
  5. Opbergen van schoenen en tassen.
  6. Vrije doorloop het is de aansluiting op andere ruimten.

Deze functies kunnen vervolgens door vertaald worden naar specifieke meubelstukken zoals kasten, kapstokken en/ of opbergbakken maar ook accessoires. 

Zo kan maatwerk  een mooie oplossing zijn om veel opbergruimte te creëren voor seizoensgebonden accessoires als mutsen en sjaals, maar ook voor schoenen en tassen en daarnaast ook functioneren als kapstok.
Voor een ontvangst is het fijn om sfeervolle verlichting te hebben en een fijne sfeer waar bezoek zich direct in thuis voelt. Dit kan gerealiseerd worden met de juiste armaturen en lichtbronnen, maar ook met kleur en materiaal.
Voor de laatste check op men er toonbaar bijloopt is een spiegel een fijne uitkomst.

Reactie plaatsen