Jaloezieën

05 januari 2023

Jaloezieën zijn een eigentijdse manier voor raambekleding. Jaloezieën bestaan uit horizontale stroken die lamellen genoemd worden, deze lamellen zijn verstelbaar waardoor het een ideale manier is om de hoeveelheid licht in de ruimte te reguleren.

De lamellen zijn niet transparant. De tuimelstang waarmee de lamellen gedraaid kunnen worden is dat vaak wel. Hoe verder de lamellen open gedraaid worden hoe meer licht naar binnen komt en hoe meer je naar buiten kan kijken. Met een trekkoord kunnen de jaloezieën ook omhoog getrokken worden of juist verder naar beneden gezakt worden. Optioneel kunnen sommige jaloezieën met een afstandsbediening bedient worden.

De horizontale lamellen of stroken kunnen gemaakt zijn van hout, aluminium of kunststof waarbij ook gekozen kan worden voor verschillende lamelbreedtes van heel dun 16 mm tot bijvoorbeeld 70 mm. Er zijn veel verschillende kleuren en dessins op de markt. Soms zijn ook de bovenbalk, de onderlat en de koordknoppen te personaliseren.

Het optreksysteem kan een dun koortje zijn of een bredere ladderband in een dessin of effen. Jaloezieën zijn ook in de badkamer toe te passen. Horizontale jaloezieën kunnen wel veel stof vangen. Dit is met bijvoorbeeld een swiffer of een licht vochtige doek wel schoon te maken.


Reactie plaatsen