Het verschil tussen "In de dag" en "op de dag" montage bij raambekleding

05 januari 2023

Wanneer je raambekleding gaat plaatsen kan je kiezen uit verschillende manieren van montage, er wordt dan gesproken over in de dag en op de dag montage.

Bij “In de dag” montage wordt de raambekleding bevestigd aan de binnenzijde van het kozijn of de omliggende muren, waardoor de raambekleding in de ruimte zelf geen ruimte meer inneemt. Deze manier van monteren kan voor zowel jaloezieën, plisségordijnen, rolgordijnen en vouwgordijnen. Vanwege het strakke uiterlijk van “in de dag” monteren is dit doorgaans ook de populairste manier van monteren, de raambekleding wordt namelijk echt een met het raam.

Het is uitermate geschikt wanneer je diepere kozijnen hebt, de raambekleding valt er dan namelijk mooi tussen. Dit moet wel goed opgemeten en gemonteerd worden! Zodra de ruimte tussen de raambekleding en de wand te groot is, is het strakke effect ook weg.

Het je niet zulke diepe kozijnen dan is op de dag wellicht de meest praktische oplossing. Dan wordt de raambekleding namelijk op het plafond of op de ruimte tussen het raam en het plafond aan de wand gemonteerd. Het is een minder populaire optie maar hoeft echt niet minder mooi te zijn!  Wanneer je bijvoorbeeld ramen hebt met een draai-kiep stand naar binnen dan kan op de dag montage er voor zorgen dat het raam ook daadwerkelijk nog open kan.

Reactie plaatsen