Over Hilde | Interieurontwerp Interieuradvies Enschede Twente Overijssel

De interieurstylist

28 februari 2023

In de interieurbranche heb je verschillende specialisten die geschikt kunnen zijn voor het realiseren van jouw droomhuis. De keuze voor een specialist hangt af van de mate waarin jij advies wil en de grote en uitgebreidheid van jouw interieurproject.

Wat doet een interieurstylist?

Een interieurstylist houdt zich met name bezig met de styling van het interieur. Een interieurstylist is iemand die met name zorgt voor een sfeervolle inrichting van woningen, kantoren, winkels en andere (openbare) ruimten. Interieurstylisten geven advies over onder andere kleur- en materiaalgebruik, stijl van meubels en verlichting. Hierbij kijkt een interieurstylist minder naar het praktische gebruik van de ruimte. Om interieurstylist te worden hoef je geen speciale opleiding te doen.

Wanneer schakel je een interieurstylist in?

Je schakelt een interieurstylist in wanneer je interieur eigenlijk al grotendeels staat maar de algehele uitstraling en sfeer nog gefinetuned kunnen worden. Zo kan een interieurstylist met de juiste accessoires het interieur van een woning, kantoor of andere ruimte naar een hoger niveau brengen.

Reactie plaatsen