van der Pluym Interieurontwerper Enschede

De interieurontwerper

28 februari 2023

In de interieurbranche heb je verschillende specialisten die geschikt kunnen zijn voor het realiseren van jouw droomhuis. De keuze voor een specialist hangt af van de mate waarin jij advies wil en de grote en uitgebreidheid van jouw interieurproject.

Wat doet een interieurontwerper?

Een interieurontwerper houdt zich bezig met alle aspecten (het totaalconcept) van de binnenruimte, hierbij kan je denken aan de functies van ruimten, een logische indeling van de ruimte zodat er ook een logische en praktische route door het huis loopt en natuurlijk de aankleding van de ruimten in materialen, kleuren en meubels. Hierbij wordt rekening gehouden met de natuurlijke lichtinval van de woning en wordt zo nodig kunstmatig licht bij geplaatst. Deze punten kunnen de meeste interieurontwerpers uitwerken in een overzichtelijk 3D-model. Het woord ‘ontwerper’ doet al vermoeden dat er ook sprake is van ontwerpwerkzaamheden van o.a. speciaal op maat gemaakte items. Iedereen mag zich interieurontwerper noemen.

Wanneer schakel ik een interieurontwerper in?

Een interieurontwerper is veelal vanaf de bouw en/ of verbouwing betrokken bij een interieurproject. Waar een interieurarchitect weet wat technisch haalbaar is en werkt volgens het bouwbesluit, moet dit vaak bij een interieurontwerper nog gecheckt worden met bijvoorbeeld een aannemer. Een interieurontwerper schakel je dan ook in wanneer je van plan bent te verbouwen maar nog niet helemaal weet wat het je op kan leveren en hoe de ruimte dan kan worden, maar ook wanneer bijvoorbeeld gaat nieuwbouwen en/ of verbouwen en het ontwerp van de ruimte zelf al staat. Ook kan je een interieurontwerper inschakelen wanneer jouw huidige interieur toe is aan een flinke opfrisbeurt. 


Twijfel je nog of een interieurontwerper de juiste specialist voor je is? Neem dan vrijblijvend contact met mij op of plan direct een gratis kennismakingsgesprek met mij. Dan bespreken we samen wat ik als gediplomeerd interieurontwerper voor jou kan betekenen. 

Reactie plaatsen