De interieuradviseur

28 februari 2023

In de interieurbranche heb je verschillende specialisten die geschikt kunnen zijn voor het realiseren van jouw droomhuis. De keuze voor een specialist hangt af van de mate waarin jij advies wil en de grote en uitgebreidheid van jouw interieurproject.

Wat doet een interieuradviseur?

Interieuradviseurs beschikken over minimaal een mbo-opleiding richting interieur. Zij zijn op de hoogte van de nieuwste trends in de interieurbranche en adviseren over de inrichting van ruimtes, vaak in woningen maar ook in andere gebouwen. Zij ontwerpen, overigens net als interieurontwerpers, met het budget en de stijl van de klant. Hierin nemen ze de meubels, stoffering, verlichting, kleur, sfeer en accessoires mee.

Je ontwerpt een inrichting die past bij het budget en de stijl van je klant. In dit ontwerp neem je alles mee: de meubelen, de stoffering en bekleding, de verlichting, kleur, sfeer en accessoires.

Wanneer schakel je een interieuradviseur in?

Veel interieuradviseur werken bij woonwinkels waar ze de klanten adviseren bij de aanschaf van een compleet nieuw interieur of enkele meubels. Echter kunnen ze ook voor zichzelf werken of voor een groter interieurbureau. Interieuradviseurs kunnen ook werken als interieurstylist. In deze is de term interieuradviseur minder bekend.

Reactie plaatsen