Beton Ciré

09 november 2022

Beton Ciré of ook wel betonstuc is de laatste jaren enorm populair geworden en inmidels niet meer weg te denken uit de huidige interieurs. Beton ciré geeft sfeer en karakter aan een ruimte danzij de verschillende texturen en kleuren.

Beton ciré betekent letterlijk gewreven beton. Deze techniek komt van oorsprong uit Frankrijk. De Fransen gebruikten deze techniek om beton een mooiere uitstraling te geven. Al was het toen nog wel een dikker product. Door de jaren heen is het product ontwikkeld tot een strakke stuc die met een dunne laag aangebracht wordt. Beton ciré is maar een paar millimeter dik waardoor het product toe te passen is op wanden, vloeren, trappen en meubels. Door deze dunne laagdikte is het licht in gewicht. 

Beton ciré bestaat uit onder andere cement, hars en kleurstof. Door deze kleurstof kun elke gewenste kleur uit de RAL- en NCS- kleuren gekozen worden.

Als wandafwerking is Beton ciré een unieke, stijlvolle stucafwerking. Een echte eyecatcher voor de wanden van woonkamer, slaapkamer maar ook de badkamer en keuken. Deze afwerking voor wanden is naadloos en daarom erg onderhoudsvriendelijk. Deze betonstuc kan zelfs achter de kookplaat of tegen de wanden in het douchegedeelte. Ideaal, want dat betekent dat voegen schrobben voorgoed verleden tijd is.

Beton cire kan zowel in nieuwbouw- als verbouwwoningen worden toegepast. Op zowel de vloer als de wand. Er zijn wel een aantal aandachtspunten voor de ondergrond. In de badkamer bijvoorbeeld moet de ondergrond worden voorbewerkt met cementgebonden stuc. Laat dit door een vakman doen zodat het ook echt waterdicht word. Beton Ciré is wel maar zo sterk als de zwakste schakel. Komt er een deuk of scheur in het stucwerk eronder dan is de kant groot dat ook het Beton Cire wordt aangetast waardoor deze niet meer goed waterdicht is en lekkage kan veroorzaken.

Verder is Beton Ciré wel heel onderhoudsvriendelijk door de naadloze uitvoering en gelakte afwerking. Regelmatig stofzuigen en minimaal een keer per week dweilen met een PH-neutraal schoonmaakmiddel is voldoende.

Reactie plaatsen