Interieurtrend 2023 Sustainable Hedonism
21 december 2022 

Interieurtrend 2023 Sustainable Hedonism

Vanuit de waardentrend Instant Perfect volgt vervolgens de stijltrend Sustainable Hedonism

Hedonisme klinkt wellicht abstract maar staat voor een aantal ethische doctrines die verkondigen dat de zoektocht naar plezier en geluk al het handelen moet leiden. Verwen jezelf en zorg voor persoonlijke veerkracht is dan ook het credo binnen deze trend. Zowel in betaalbare producten met een luxe uitstraling als het gemak om alles op ieder moment thuis te kunnen laten bezorgen. Guilt free dat dan wel, want ondanks een hedonistische insteek is het belangrijk om met een goed geweten te consumeren. Zo plooit het leven zich naadloos om hun heen.

In het interieur vertaald dit zich naar strakke en natuurlijke luxueuze vormgeving die een rustgevende binnenruimte creëert , waarbij het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren centraal staat. Een opgeruimde vormgeving die rustgevend werkt, waarin je kan ontspannen en genieten. Een belangrijk aspect binnen deze trend is dan ook wellness en jezelf verwennen.

Bruintinten hebben de overhand, daarnaast spelen de vergrijsde pasteltinten een belangrijke rol voor accessoires. Deze pasteltinten worden gebruikt in kleuroverlopen en op transparante materialen. De focus ligt op persoonlijke balans en rituelen, daarmee blijven (persoonlijke) interieurgeurproducten en moodlights voorlopig nog belangrijk.

InRetail Sustainable Hedonism interieurtrend 2023

Vormen

In deze trend worden zowel organische als strakke vormen gebruikt. De vormen zijn elegant, kwalitatief en overwegend afgerond. Zoals de boogvormen en organische vormen die in de trends voor 2023 veel terug komen.

Kleurgebruik

De kleurkaart bestaat uit 3 rustige, elegante bruinen die gecombineerd worden met 4 zachte, vergrijsde pasteltinten. De bruintinten worden versterkt door het natuurlijke materiaalgebruik, de bruintinten lopen van licht naar donker. De accentkleuren spelen een vernieuwende rol en maken het bruin zachter en vriendelijker. Ze worden subtiel toegepast, vaak op transparante oppervlakten of in kleurverloop.

Dessins

De gebruikte dessins zijn zowel natuurlijk als grafisch en hebben dégradé- of overloopeffecten. Ondanks dat er verschillende kleuren gebruikt worden, blijven de dessins rustig.

Materialen

De materialen zijn natuurlijk en waar mogelijk duurzaam en milieuvriendelijk. Tegelijkertijd hebben ze een luxe en kwalitatieve uitstraling. De natuurlijke materialen zijn hier nooit grof of onbewerkt. Denk hierbij aan glad hout, linnen, kurk, glad keramiek, gekleurd glas, transparant textiel, fijn leer, suède en fluweel, maar ook nieuwe biobased materialen.

De link met wellness is al eerder gemaakt maar door het gebruik van natuurlijke materialen, kleuren en de natuur in huis wordt het algemene welzijn en binnenklimaat verbeterd. Hierdoor ben je meer ontspannen en kom je beter tot rust!

Niet zo van de bruin en pasteltinten? Dan kan je de overige elementen uit deze trend natuurlijk toepassen met bijvoorbeeld mooie aardetinten en/ of grijstinten met her en der een pop of colour.


Beeldcredits: InRetail

Reactie plaatsen