Interieurtrend 2023 Quiet Glamour
21 december 2022 

Interieurtrend 2023 Quiet Glamour

Gebaseerd op de waardentrend Mind the Gap wordt de stijltrend Quiet Glamour gevormd. Kenmerkend voor de waardentrend Mind the Gap is de afkeer van grote, drastische veranderingen waarin o.a. corona een rol gespeeld heeft, het verlangen naar hoe het was is gegroeid. Hierdoor ontstaat een trend naar nostalgie. Je omringen met producten en materialen die een bekend en vertrouwd gevoel geven. Toch is dit geen waardentrend die alleen gebaseerd is op traditie. De afkeer uit zich namelijk ook in systeemverlaters die juist een nieuwe levenswijze omarmen. Pioniers die off the grid leven, die autonomer, zelfvoorzienender, duurzamer en betekenisvoller willen leven dan nu de standaard is. Perspectief bieden en de toekomst inzichtelijk en aantrekkelijk maken kunnen ervoor zorgen dat we deze mensen erbij houden.

In deze trend wordt teruggegrepen naar de luxe van de jaren ‘20 en midcentury van de vorige eeuw. Ondanks dit zijn de vormen strak en sober, maar wel elegant. Een modernistische look met klassieke invloeden. Opvallend is het duidelijke kleurpalet van donkerrood, smaragdgroen en kobaltblauw. Ook de ruitdessins die vaak diagonaal geplaatst worden vallen op. Oude iconen herleven in een eigentijds vormgeving. Zoals de naam van deze trend al doet vermoeden is het een trend van contrasten: de producten zijn eenvoudig, maar stralen ook luxe uit, ze zijn herkenbaar, maar hebben toch een nieuwe vormgeving. Dit zie je ook terug in trends als Reinvented Heritage en de moderne uitvoering van het Art Deco

Interieurtrend 2023 Quiet Glamour

Vormen

De vormentaal is elegant en tijdloos, vaak geïnspireerd op bekende klassieke interieuriconen.

Kleurgebruik

Het kleurgebruik is krachtig. Het draait om het klassiek geïnspireerde kleurcontrast van blauw, groen en rood. Door toevoeging van roze en fris mintgroen wordt dit traditionele kleurgebruik nieuw leven ingeblazen. Goud maakt de elegante uitstraling van deze kleurkaart compleet.

Materialen

De gebruikte materialen zijn kwalitatief en luxe. Er is marmer in verschillende kleuren, geglazuurd keramiek, fluweel, zijde, fijn leer, (imitatie)bont, luxe hout zoals walnoot, geslepen glas, goud en koper.

Dessins

De dessins hebben een klassieke uitstraling. Ruiten, vooral in diagonale plaatsing, worden opvallend veel toegepast. Soms zijn er geometrische patronen die alleen in de verte nog aan klassieke ruitpatronen refereren. Daarnaast zijn er ruimtelijke geometrische patronen, zoals boogvormen en marmerprints


Beeldcredits: InRetail

Reactie plaatsen