van der Pluym Interieurontwerp en -advies Enschede

Informatie over mijn diensten

Duurzame interieuradvies pakketten

Ieder mens is verschillend. Zo ook ieder interieur en de wensen voor het interieur. Daarom heeft ook niet iedereen hetzelfde nodig. Niet iedereen heeft hetzelfde nodig om zijn/ haar gewenste resultaten te bereiken.

Refurbish

Jouw huidige meubels vormen zoveel mogelijk de basis voor het nieuwe interieur. Met minimale aanpassingen en dus materialen geven we het interieur een flinke opfrisbeurt.

Refresh

Jouw interieur wordt opgeknapt en naar een hoger niveau gebracht zodat deze weer bij de tijd is. Meubels en andere onderdelen worden hergebruikt, opgeknapt of indien nodig vervangen.

Renew

Het complete interieur moet worden aangepakt en worden aangeschaft, slechts enkele items blijven of gaan mee. Met deze optie ga je voor een complete makeover.
De voordelen van een duurzaam interieuradvies
Co2 reductie carbon footprint minder Co2 uitstoot

Lagere CO² -uitstoot

Verminderd de impact van jouw interieur op klimaatverandering en opwarming van de aarde. 

Save environment lage VOC/ VOS

Veilige woonomgeving

Minder chemicaliën in verf en materialen dragen bij aan een gezonder en veiliger binnenklimaat.

Reuse Reduce Recycle Upcycle

Recycling & upcycling

Bespaart grondstoffen en energie wat zorgt voor minder uitputting van de aarde.

Beter voor mens, milieu en dier

Beter voor mens en milieu

Geen schadelijke chemicaliën in de productie is beter voor milieu en biodiversiteit én voor ons als mens!

Verantwoorde houtkap Sustainable Foresting Reneratieve grondstof Hout

Verantwoorde houtkap

Hout blijft beschikbaar als her- nieuwbare grondstofdoor niet meer te kappen dan er terug groeit.

Diervrij mogelijk

Uit liefde voor de dieren naast het milieu ook hen beschermen? Veganize jouw interieur!

Welke vorm van duurzaamheid kies jij?

Iedereen geeft een persoonlijke invulling aan hoe duurzaam te leven. Waar de een de focus heeft op het terugdringen van klimaatverandering, vinden anderen het terugdringen van de plasticsoep belangrijker. Weer anderen willen het dierenleed stoppen.

Uiteindelijk gaat het erom dat we allemaal on steentje bijdragen om, ondanks dat we in onze eigen behoefte voorzien, we de behoefte van toekomstige generaties, zowel hier als in andere delen van de wereld, niet in gevaar te brengen.

Hier kan je vorm aan geven door bijvoorbeeld minder nieuw te kopen, minder energie te verbruiken, overstappen op zonnepalen en van het aardgas af te gaan, vegetarisch (zoals ik) of zelfs vegan te gaan eten/ consumeren.

Voor bovenstaande pakketten kan je dan ook kiezen op welke manier je daar invulling aan wil geven. In de basis is het interieuradvies er dan ook op gericht minder van het klimaat en de aarde te vragen. Binnen het interieuradvies wordt gekeken naar kwalitatief goede producten, het liefst van natuurlijke materialen, die járenlang zo niet een leven (circulair) mee gaan. Door te kiezen voor hout uit duurzaam beheerde bossen draag je bij aan het behoudt van hout als hernieuwbare grondstof. Door te kiezen voor duurzame verf krijg je ook geen schadelijke VOC's binnen. Liever ook geen dieren in jouw interieur, dan kan het advies ook samengesteld worden met diervrije en gerecyclede materialen. Leer, wol en dons komen in jouw interieur dan niet voor.

Duurzaamheid

Wat is een vegan interieur

Een vegan interieur is, wellicht op een huisdier na, diervrij. Er komen dus geen materialen in voor die van dieren afkomstig zijn of waar dieren aan mee hebben gewerkt.

Wat kan er niet vegan zijn in een interieur?

Niet vegan materialen die vaak een in een interieur voorkomen zijn leer, suéde, wol, vilt (ook vaak van wol gemaakt), dons, veren en zijde maar soms ook bont. Hiervoor kunnen plantaardige alternatieven gebruikt worden zoals leer gemaakt van fruit, maar ook katoen en linnen.

These slides will be slide-able on the live version of your page!
"Ik heb de kleuren één op één overgenomen."
Ik heb Hilde voor een kleuradvies gevraagd in mijn nieuwe woning. Na het bespreken van mijn wensen en achtergrond heeft zijn in korte tijd een aantal kleurencombinaties samengesteld en gepresenteerd. De eerste was meteen raak en ik heb de kleuren één op één overgenomen. Daarbij heeft zij ook meegedacht over de locaties van de kleuren en het aanbrengen van accenten. Ik ben erg onder de indruk van haar inzicht en ben erg blij met het resultaat.
Johan
"Makkelijk om een nieuwe inrichting te kiezen."
Hilde heeft voor ons een aantal tekeningen gemaakt voor de huiskamer en slaapkamer. Zo werden de verschillende kleur- en accessoire mogelijkheden voor ons goed inzichtelijk. Dankzij een overzichtelijke presentatie was het makkelijk om een nieuwe inrichting te kiezen.
Marco & Janneke
"wat zijn we blij met de nieuwe inrichting."
Voordat we onze woning grondig hebben laten renoveren heeft Hilde met ons meegedacht over onze wensen. Een aantal verrassende ideeën zijn daaruit gekomen waar wij zelf niet gauw op zouden komen. Inmiddels is de hele renovatie achter de rug en wat zijn we blij met de nieuwe inrichting. Hilde, bedankt!
Alex & Stephanie

Interieuradvies aan huis

Voor als jij hands-on aan de slag wil in jouw bestaande woning.

Voor het refurbish pakket is het mogelijk om te kiezen voor een sessie aan huis. Tijdens tijdens deze sessie gaan we echt in jullie ruimte samen brainstormen en puzzelen voor de perfecte samenstelling in kleur en materialen. gedurende 2 á 3 uur kan je mij alles vragen over de indeling, kleur, duurzame materialen en meubels.

Jij regelt de koffie en ik breng een berg met stalen, materialen en kennis mee.

Interieuradvies aan huis

Goed om te weten

  • De interieuradviezen hebben momenteel een vrijstelling voor de BTW;
  • Binnen een straal van 20 km vanaf het centrum van Enschede worden geen reiskosten in rekening gebracht. Daar buiten geldt een reiskostenvergoeding van € 0,19 per gereden km en een reistijdvergoeding ter hoogte van € 30 per uur.
  • De CO²-uitstoot van de gereden kilometers wordt gecompenseerd.
  • Ik werk binnen een straal van maximaal 1,5 uur rijden vanaf Enschede.

Meer vragen? Neem contact op